"Kickboxing Wingene" BELT RANKING SYSTEM.

Een nieuw lid start steeds met de witte gordel (KYU 7). Overgang naar de volgende graad is mogelijk na deelname aan een minimum aantal trainingen en  het slagen voor een examen.

 

* Tijdens de gordel specifieke examens worden onze jeugdleden getoetst op de technische uitvoering van diverse technieken en op fysieke conditie.

Voor elke gordel zijn er specifieke minimum vereisten. Vraag VOOR je examen zeker je voorbereidingsformulier !!

* Deelname aan een minimum aantal trainingen wordt opgevolgd via onze stempelkaarten. Voor deelname aan een training krijg je 1 stempel, voor deelname aan nationale trainingen, seminaries of toernooien worden GEEN stempels gegeven.

Wie een volle kaart heeft, komt in aanmerking voor het volgende ingeplande examen voor die specifieke gordel. Eenmaal in bezit van een groene gordel, worden geen stempelkaarten meer gebruikt.

Of je in aanmerking komt voor het examen 'blauw, bruin of zwarte gordel' wordt door de Sensei's bepaald. Deze examens worden ook individueel afgenomen en (door het zware programme dat dient te worden afgewerkt) op zaterdagnamiddag ingepland.

 

 

EXAMENS

 

Examens gele & oranje gordel worden afgelegd in groep.

Vanaf 2023 wordt er per kwartaal 1 examen gele gordel en 1 examen oranje gordel voorzien. De lijst met de datums en deelnemers wordt op voorhand bekendgemaakt en opgehangen in de mattenzaal.

Wie niet kan aanwezig op een vooraf bepaalde examendag, zal moeten wachten tot het volgende examen ! 

Wie slaagt voor zijn examen ontvangt een nieuwe gordel en nieuwe stempelkaart direct na het examen.

 

Examens groene / bruine & zwarte gordels worden individueel afgenomen op datums afgesproken tussen de Sensei's en de leden.

 

STEMPELKAARTEN 

* Elk jeugdlid is verantwoordelijk voor zijn eigen stempelkaart. Wie een kaart verliest, begint helaas weer van vooraf aan!

* De stempelkaart wordt VOOR de training afgegeven en NA de training weer opgehaald. 

* Stempels worden enkel gezet door de Sensei's of aanwezige bestuursleden.

* Na slagen van een GordelExamen ontvang je een nieuwe stempelkaart. (Er worden geen stempels overgenomen van een vorige kaart)